VERSENYRE SZÜLETETT

A CBR1000RR-R Fireblade a versenyzés jegyében született. És a verseny sosem ér véget. Az új, lenyűgöző, magas fordulatszámú, soros négyhengeres motort átalakítottuk, hogy jobb kanyarkimeneti sebességet és hátsó tapadást érjünk el. A MotoGP által ihletett váz és aerodinamika gondoskodik a reszponzív kezelhetőség és a precíz, erőteljes fékezés egyensúlyáról, míg a fejlett elektronika teljes körű irányítást tesz lehetővé - minden az Ön kezében összpontosul. A versenypálya a Fireblade vadászterülete.

A GYORSASÁG KIHÍVÁSA

Bőrruha becipzározva. Sisak lehajtva. Kesztyű szorosan becsatolva. A lámpa zöld, a pálya szabad. A Fireblade rajtra kész: az Akrapovic kipufogó agresszívan üvölt, ahogy meghúzza a gázkart. Ön alig várja, hogy elindulhasson. A hamisítatlan adrenalinlöketet, amelyet egy tökéletesen bevett kanyar szabadít fel. Minden kihívás újabb lehetőség a fejlődésre. Gyorsabb köridőt elérni. Hamarabb célba érni. Győzedelmeskedni.

Mert minden tizedmásodperc számít

Az üzemanyagtartály és a fedél alacsonyan helyezkedik el a vázon, így megkönnyíti a versenypozíció felvételét, a kis méretű orrburkolat pedig csökkenti a légellenállást. A légterelő szárnyak a 2018-as MotoGP-géppel azonos leszorítóerőre képesek, hogy kigyorsításkor csökkentsék az első kerék emelkedését, fékezéskor és kanyarodáskor pedig fokozzák a stabilitást. Még a HRC legapróbb részleteinek is találtunk helyet a CBR1000RR-R motoron. Az alsó burkolat közel nyúlik a hátsó abroncshoz, és lefelé vezeti a levegőt, száraz körülmények között csökkentve a légellenállást, nedves úton pedig elvezetve a vizet, és így javítva a tapadást.

Nagyobb nyomaték az alacsony-közepes fordulatszám-tartományokban

Az új módosítások közé tartozik a 43 fogas hátsó lánckerék, valamint a légszűrőház, a légbeömlők és a kipufogó optimalizálása. Így még tovább fokozhatja a csúcsteljesítményt az alacsony-közepes fordulatszám-tartományokban a kanyarokból történő kigyorsításokhoz. Ne feledje: ez MotoGP-technológia. Az RC213V motorján alapuló 1000 köbcentis, soros négyhengeres, félbütykös motor titán hajtókarokkal, kovácsolt alumíniumdugattyúkkal, valamint azonos furatátmérővel és lökethosszal rendelkezik.

A köridők csökkentésére optimalizálva

A 9 szintű HSTC továbbfejlesztése során HRC-versenyzőink visszajelzéseit is figyelembe vettük. Így egyenletesebben üzemel, és jobban reagál a gázadásra, hogy a lehető legjobban kihasználhassa a motor extra erejét az alacsony-közepes fordulatszám-tartományokban. Ennek érdekében csökkentettük az elektronikus gázmarkolat (TBW) visszahúzó rugójának terhelését, hogy gázadás közben még nagyobb linearitást biztosítsunk. Mindezek eredményeként gyorsabb kanyarkimeneti sebességet tud elérni. Az 5 hüvelykes TFT-kijelzőn keresztül teljes mértékben személyre szabhatja a motor teljesítményét, a motorféket és az egykerekezés-gátlást. A három vezetési módban pedig alapértelmezett beállításokat használhat.

A tökéletes kormányozhatóságért

Egy speciális motorhoz speciális váz jár. Az alumíniumból készült, gyémánt alakú váz és az RCV213V-ből származó lengőkar kiegyensúlyozott merevsége, a súlyeloszlás és a kormánygeometria együttese precíz kezelhetőséget, kiváló tapadást és – ami ugyanilyen fontos – visszajelzést biztosít. Az USD Showa 43 mm-es nagy dugattyús villa (BPF) és a Pro-Link Balance Free Rear Cushion Lite (BFRC-Lite) lengéscsillapító teljes körű beállíthatóságot kínál, hogy mindig az adott pályához igazíthassa a konfigurációt. A továbbfejlesztett négydugattyús, radiális rögzítésű Nissin féknyergek pedig tovább fokozzák a fékerőt.

A HAJSZA IZGALMA

Pörgesse ki négyhengeres MotoGP-motorunkat, és hallgassa, ahogy üvölt az Akrapovic kipufogódob.

Két különböző Fireblade

CBR1000RR-R Fireblade
CBR1000RR-R Fireblade SP