ÖRÖK LÁNGUNK

A kihívások legyűrésének vágya mindig lenyűgöző lánggal lobog bennünk, és 1992-ben valami egészen rendkívülit alkottunk ebből az égő szenvedélyből. Olyat, amivel nemcsak egy új sportmotor-kategóriát teremtettünk meg, de örökre megváltoztattuk a sportmotorokat is. A Fireblade neve hallatán még most, megalkotásának 30. évfordulóján is megdobban a motorosok szíve.

ÉLESEBB, MINT VALAHA

Az eredeti CBR900RR Fireblade színvilágát és grafikus elemeit megidéző CBR1000RR-R Fireblade SP 30. évfordulós változat elődje egyedülálló öröksége előtt tiszteleg, és nosztalgikusan utal a sporttörténelemre.

A VERSENYEK ÖRÖKSÉGE

A versenyzés nemesíti a jellemet, a vérünkben van – és az ősi vérvonal most új formában tér vissza. A nyolcszoros világbajnok, Marc Marquez kedvelt versenygépe, a MotoGP-s RC213V-ből származó technológia révén a legmagasabb szinten is teljes irányítást kap. Ha nincs saját boxutcai csapata, így kerülhet a legközelebb a Superbike-élményhez.

CSAK AZÉRT SZABAD VISSZANÉZNI, HOGY LÁSSA, MILYEN MESSZIRE JUTOTT

Utazzon vissza velünk az időben, és nézze meg, hogyan fejlődött a Fireblade, és hogyan alkották meg tervezőink, mérnökeink és technikusaink e hihetetlen motorkerékpár modern formáját.

AKKOR ÉS MOST

1992-os CBR900R Fireblade
2022-es CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary

A LEGENDA EVOLÚCIÓJA

Baba San versenyző-mérnök az eredeti Fireblade szülőatyja: ez az izgalmas, 125 lóerős motorkerékpár mindössze 185 kilót nyomott. És megváltoztatott mindent. Mostanra egy 214,6 lóerős szörnyeteg lett belőle, mely elképesztő 14 500-as fordulatszámig pörög. Ettől garantáltan megdobban a szíve!

A LÁNG, AMELY ÖSSZETART MINKET

A tüzet mi csiholtuk, de a lángokat a motorosok szították nagyra. 1992-ben a Fireblade-ből többet adtak el, mint az összes többi sportmotorból, és ez a trend hosszú éveken át folytatódott. Hálásak vagyunk motorosainknak, versenyzőinknek és rajongóinknak a hűségükért!