MASSZÍV KONSTRUKCIÓ

Minél nagyobb a kihívás, annál nagyobb a jutalom. Mi azt mondjuk, legyen! A Dakar legendája által ihletett, nagy teljesítményű, fekete részletekkel és új, egyenesen a raliversenyből átvett grafikával ellátott CRF1100L Africa Twin a kemény terepeken érzi magát igazán otthon.

Színtiszta terepteljesítmény

Minden terepen a határokat feszegeti. Fedezze fel a könnyű váz által biztosított éles, agilis kezelést és a hosszú rugóutas Showa felfüggesztés által nyújtott finom lengéscsillapítást.

Nagy teljesítményű kéthengeres motorblokk

Az 1100 köbcentis motorblokk nagy nyomatékot biztosít az alsó fordulatszám-tartományban, erőteljes nyomatékot a közepes fordulatszám-tartományban és izzasztó nyomatékot a felső fordulatszám-tartományban – a finom pillangószelep-kapcsolat pedig fokozza a hátsó gumiabroncs tapadásának érzését.

TFT érintőképernyős kijelző

A színes, 6,5"-os kijelző intuitív kezelést biztosít, és támogatja az Apple CarPlay® és Android Auto® szolgáltatást, valamint a Bluetooth® okostelefon-kapcsolatot.

Modern vezetési technológia

Extraként hatsebességes DCT váltó is kérhető, amely tökéletesen optimalizálva van a terepviszonyokhoz. A gördülékeny automata mód mellett pedig gyors és egyszerű kézi váltást is lehetővé tesz. A kanyar-ABS növeli a biztonságot, és terepbeállítással is rendelkezik.

Hátsó konzol alapfelszereltségként

A praktikus dolgok még egy olyan letisztult motorkerékpáron is számítanak, mint az Africa Twin. Annak érdekében, hogy a következő kalandjához magával tudjon vinni egy hátsó dobozt – vagy egy nem merev csomagot –, alapfelszereltségként egy fekete hátsó konzol is tartozik a motorkerékpárhoz.

Agresszív ralidizájn

A versenyzés a génjeinkben van. A minimalista, agresszív ralistílusú idomzat a Dakar-nyertes CRF450 RALLY modelltől kölcsönzött új, lenyűgöző fényezéssel is elérhető.

ÖNÉ A PILLANAT!

Pontosan tudjuk, mire van szüksége: maximális teljesítményre és minimális súlyra, amelyet a kisebb tank és a könnyebb, agilisabb váz biztosít. Ez a motorkerékpár azokon a terepeken is helytáll, ahol mások elbuknak. Minden csak Önön és a motorkerékpáron múlik. Készüljön fel az új és kalandosabb utakra. Ezért építettük az Africa Twin motorkerékpárt. Tudjuk, mire képes.

Motor

Kompakt erőmű

Az SOHC, 8 szelepes, kéthengeres motorblokk csúcsteljesítménye 75 kW és 105 Nm nyomaték. De a motorblokk reakciója az, ami igazán izgalmas. Az optimalizált ECU-beállításokkal vezérelt 46 mm átmérőjű fojtószelepháznak köszönhetően jobb keze és a hátsó gumiabroncs tökéletesen összhangban vannak. Így akár a markolatot keresi a kavicsos úton haladva, akár megpróbál gyorsan visszaváltani, a teljesítmény minden fordulatszám mellett tökéletes lesz.

Váz

Feszegeti a határokat

Mind a váz, mind pedig a CRF450R által inspirált alumínium lengőkar könnyű és merev. A precíz felfüggesztési reakció érdekében a 45 mm-es Showa fordított első villák húzó- és a nyomófokozati csillapítása állítható. A Pro-Link által vezérelt Showa hátsó lengéscsillapítón a rugó előfeszítése a csillapítótesten lévő tárcsa segítségével állítható, valamint a húzó és nyomófokozati csillapítás is szabályozható.

Motorozás tehcnológia

Tökéletes konfiguráció

Az Africa Twin irányíthatóságának középpontjában egy hattengelyes inerciamérő egység (IMU) áll, amely felügyeli a motorkerékpárt fékezés, kanyarodás és gyorsítás közben. Ennek eredménye egy tűpontos, 7 fokozatú HSTC, valamint egy 3 fokozatú Egykerekezés-gátló és kanyar-ABS. Négy alapértelmezett motorozási mód – URBAN, TOUR, GRAVEL és OFF-ROAD –, valamint két testreszabható USER opció közül választhat, hogy olyan motorkerékpárt kapjon, amilyent Ön szeretne.

Vezetés technológia

Dupla kuplungos automata váltó (DCT)

Az Africa Twin hatsebességes kézi váltóval vagy az innovatív, hatsebességes DCT váltóval is kérhető – ez utóbbi gondtalan motorozást és gördülékeny, automata váltást biztosít. Természetesen lehetősége van arra, hogy villámgyors kézi vezérlésre váltson a bal oldali kapcsolókkal, hogy mindig a tökéletes fokozatban haladjon a terepen. A DCT az első két fokozatban alacsony fordulatszámra van optimalizálva, amikor pedig elfogy az út, a TFT-kijelzőn elérhető G kapcsoló megnyomásával csökkentheti a kuplung csúszását, ezzel fokozva a hátsó kerék tapadását.

MESTERIEN MEGKOMPONÁLT KÉTHENGERES ZENE

Húzza meg a gázkart és engedje szabadjára az Africa Twin 2-1
kipufogójának lelkesítő hangját. Most már készen áll
(a legjobb élmény érdekében fejhallgatón
keresztül hallgassa).


Lejátszás

HONDA ADVENTURE ROADS 2022

Ideje északnak, Izland felé venni az irányt, és bejárni egész Európa legnagyobb kihívást jelentő terepeit és egyben legszebb tájait. 11 nap. 30 motoros. Az Africa Twin. Honda Adventure Roads 2022… Mire vár még?

HONDA MOTORCYCLES EXPERIENCE

A Honda Motorcycles Europe alkalmazással a saját szájíze szerint alakíthatja Honda motorját. Nagyon egyszerű! Válassza ki a kívánt motorkerékpárt, majd a színt. Az AR funkcióval akár azt is megnézheti, hogyan mutatna az Ön garázsában! A beépített kiegészítőkatalógusnak köszönhetően bármilyen kiegészítőt hozzáadhat a modellhez. Mostantól a Honda Motorcycle Europe YouTube-csatornája is bekerült az appba, így szabadon válogathat az érdekes videók között.

Alacsony és magas ülésváltozatok

Az Africa Twin ülésmagassága alapfelszereltségként 850-875 mm. Két, színben illő ülés érhető el opcionálisan: a 25 mm-rel magasabb, 875–895 mm-es magas üléspozíciót és a 25 mm-rel alacsonyabb, 825–845 mm-es alacsony üléspozíciót biztosító változat.

58 literes műanyag hátsó doboz

A kiemelkedően strapabíró, kétrétegű műanyagból készült hátsó dobozban két darab zárt, állvédős sisak is elfér, a doboz maximális teherbírása pedig 6 kg. A Honda egykulcsos rendszere révén a gyújtáskulccsal nyitható, de a nyitó/záró gomb segítségével is egyszerűen hozzáférhető.

42 literes alumínium hátsó doboz

A legtöbb zárt, állvédős sisak elfér benne, teherbírása pedig 6 kg. Háttámlával kiegészítve érkezik, és a Honda egykulcsos rendszerét használja. Vízálló belső táska is kapható hozzá.

Hűtővédők

A rozsdamentes acélból készült és a sportos CFR-logóval ellátott hűtővédők kiemelik az Africa Twin kalandor stílusát, hálós mintázatuk pedig megóvja a hűtőt a kőfelverődésektől, miközben biztosítja a levegő megfelelő áramlását.

Gyorsváltó

Kifejezetten a hatfokozatú kézi váltós Africa Twin motorkerékpárhoz tervezve. Lehetővé teszi az azonnali felváltást, csökkenti a fáradtságérzetet a hosszabb utakon, és automatikus fojtószelep működtetéssel segíti elő a sima és gyors visszaváltásokat.

Rali lábtartó

Az agresszív, tüskés kialakítás és a szokványos lábtartónál 57%-kal nagyobb felület révén a rali lábtartó stabilabb tartást biztosít a lábnak, így terepen is tökéletesen kézben tarthatja az irányítást.